Jan 11, 2016

Vauvan bodyn viikkaus Konmari-tyyliin

Hei taas!

Huippua, toinen ilta peräkkäin kun bloggaan... Toivottavasti tästä tulee tapa!

Tänään laitoin meidän yläkerran aulaan tunnelmavalot. Olen kaivannut siihen himmeää valoa jo pitkään, joka toimisi yövalona kaikkiin makuuhuoneisiin. Katselin meidän jouluvaloja ja keksin, että joulukuusta varten ostettu valosarja, joka oli kuuseen aivan liian lyhyt, sopisikin hyvin aulan peilin ympärille. Jani kommentoi lopputulosta, että ihan kuin hotellissa. Ei aivan huono tuomio! Itse tykkään kovasti, mielestäni se tuo vähän luksusta pikkaraiseen aulaamme.



Peilin päällä olevassa hyllyssä on Kertun syntymälahjaksi saamansa posliinipatsas. Hän sai sen äidiltäni, joka kertoi löytäneensä sen jo kauan ennen kuin edes tulin raskaaksi, ja päätti antaa sen ensimmäiselle lapselleni.
Tänään oli yksi niistä päivistä, kun yläkerrassa odotti Ikean täyteen ahdettu jättikassillinen laskostamatonta pyykkiä. Laskostan Janin vaatteita lukuunottamatta kaikki vaatteet ja tekstiilit Konmari-tyyliin. Siivosin olohuoneen pöydän tyhjäksi ja aloin viikata - suuren pöydän päällä se on tosi mukavaa hommaa! Ilmeisesti tekemisen ilo oli näkyvää, koska sain myös pienet, iloiset kädet avuksi. Kerttu muisti vielä hyvin, miten viikataan!


Kuvassa vaatteet ovat lappeellaan pöydällä, koska ilman reunoja tai seiniä vaatteet eivät kovin hyvin pysy pystyssä. Liinavaatteet, rätit ja pyyheliinat laitan rullalle ja (vääräoppisesti) pinoan ne kaappiin päällekkäin (kuten eilisen päivityksen kangaskuvasta näkyy), jolloin ne kaikki näkee kaapissa yhdellä silmäyksellä ja on helppo ottaa ulos vaikka alimmainenkin.


Tilasin itselleni Marie Kondon uuden kirjan "Spark Joy", joka julkaistiin nyt tammikuun alussa. En ole saanut sitä vielä postista. Marie Kondohan sai viime vuonna esikoisensa, mahtaakohan kirjassa jo olla lasten tavaroiden järjestämiseen liittyviä pohdintoja... Luulen että nautin kirjan lukemisesta joka tapauksessa, vaikkei siinä uutta olisikaan, koska olen niin hurahtanut "kondoiluun".

Pyykkejä viikatessani tuli mieleeni, että olen mielestäni kehittänyt aika näppärän tavan viikata vauvan bodyt Konmari-tyyliin. Ja niinpä jaan sen tässä.

Pikkuisemmista bodyista taitan hihat suoraan alas, tässä olen tehnyt ensin taitoksen sivulle.
Taiteltuani bodyn sivut ja hihat, taitan kaulusosan ja lahjeosan keskelle niin, että niiden väliin jää pieni tila, "taite".
Taitan bodyn kahtia keskeltä.
Tällä tavalla taiteltuna body pysyy pystyssä, aitoon Konmari-tyyliin.
Ihan alkuun bodyt olivat niin pieniä, että taitoin ainoastaan alaosan keskelle ja kauluksen sen päälle. Sillä tavalla taiteltuna body tarvitsee laatikon reunat tai kaapin seinät tueksi pysyäkseen pystyssä.

Olen tehnyt tavaroiden sortteerausta pitkin syksyä ajatuksella "tuottaako tämä minulle iloa?" En kuitenkaan ole tehnyt sitä kokoamalla tavarat yhteen kasaan ja käymällä läpi koko kategorian kerralla. Olen siis soveltanut omaa, nykyiseen vauva-arkeeni sopivaa versiota Konmari-periaatteesta. Toissapäivänä kuitenkin tarkistin, missä järjestyksessä ne tavarat oikeasti pitikään käydä läpi (löydät Konmari-metodin suuntaviivat täältä). Ja huomasin jääneeni vaiheeseen paperit. Voi tuska ja ahdistus, meillä on niin monta kansiota paperia jemmassa makuuhuoneen kaappien ylähyllyillä... Ahdistuksesta huolimatta päätin tarttua härkää sarvista ja ottaa sen seuraavaksi iskukohteekseni. Kaikki kodin paperit. Kääk. Toivon pääseväni hommaan käsiksi tämän viikon aikana.

No comments:

Post a Comment